Sara Bareilles omschreef het prachtig in haar nummer 'December'

"But to get yourself a new life you've got to give the other one away"

In mijn werkzaamheden als bewindvoerder kom ik dagelijks situaties tegen waarin mensen door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer zien.

Schulden zijn opgelopen tot problematische aard. Het verlies van een baan zorgt voor een teruggang in het inkomen waardoor je aan het einde van de maand niet meer rond komt.

Maar wat ook kan is dat je door ziekte of een ongeluk niet meer je financiën zelfstandig kunt beheren.

Dit klinkt niet zoals je het jezelf had voorgesteld. Je was gewend die schoenen gewoon te kopen als je er tegen aan liep of bij de kassa van je favoriete supermarkt gewoon af te rekenen en niet op het totaalbedrag te hoeven letten. Om nog maar te zwijgen wat dit met een relatie kan doen. Soms is geld dan een vervelend middel maar wel noodzakelijk.

Levend in Nederland zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om de financiële zorgen te beperken. Er zijn bijvoorbeeld meerdere financiële vangnetten en voorzieningen. Er is nog genoeg werk te vinden. En in het aller laatste geval is er financiële hulpverlening welke in veel gevallen ook nog eens kan worden gefaciliteerd door de gemeente.

Samenvattend is in ieder geval één ding zeker, om dat betere nieuwe leven te pakken te krijgen is initiatief noodzakelijk en moet soms de spreekwoordelijke knop om met opofferingen tot gevolg.

Maak je situatie bespreekbaar. Ga bijvoorbeeld eens op bezoek bij maatschappelijk werk in je wijk of bel met de gemeente.